• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

22.10.2020

Медалі ювілейного 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE присвячені олімпійській чемпіонці та власниці світового рекорду на дистанції 800 м у 1960 році Людмилі Лисенко

 

Медаль — це головний трофей, який здобуває бігун після перетину фінішної лінії. Це символ тієї шаленої пригоди, у яку потрапляє учасник забігу від того моменту, як він прийняв рішення взяти участь у старті й подолати дистанцію, до того моменту, коли він усвідомлює, що таки зробив це. Це згадка про щоденну боротьбу, про пробіжки у спеку і пробіжки під дощем. А ще це невід’ємний атрибут офіційного старту, через який можна передати його цінність та унікальність.

 

Аби розкрити та підкреслити особливість кожного міста старту, компанія Run Ukraine у 2020 році вирішила об’єднати дизайн медалей п’яти заходів Ukrainian Majors Running League в єдину концепцію та присвятити його ювілейній події або визначальній пам’ятці міста старту.

 

Медалі ювілейного 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE присвячені олімпійській чемпіонці Людмилі Лисенко (у дівоцтві — Шевцова, пізніше — Гуревич).

 

фото взяте з http://athletics-sport.info

 

60 років тому, на ХVІІ Олімпійських іграх, які відбувалися в 1960 році у Римі, українська легкоатлетка Людмила Лисенко (на той момент — Людмила Шевцова) здобула золото в забігові на 800 метрів та встановила світовий рекорд, здолавши цю дистанцію за 02 хвилини 4.3 секунди.

 

За перемогу українська легкоатлетка боролася до останніх секунд з австралійкою Брендою Джонс. Нога до ноги, кросівок до кросівка дівчата наближалися до фінішної лінії, і за секунду до її перетину Людмила вирвалася вперед. Кадри, які зафіксували цей історичний момент доводять, що за мету потрібно боротися до кінця.

 

 

Незважаючи на те, що майбутня олімпійська чемпіонка народилася у Краснодарському краї, спортивну кар’єру вона розпочала саме в Дніпрі. Довгий час Людмила тренувалася у дніпровській спортивній команді «Авангард», а Федерація легкої атлетики Дніпра зараховує Людмилу Лисенко до найвидатніших спортсменок міста.

 

І у 2020 році, у 60-ту річницю встановлення світового рекорду на дистанцію 800 метрів українською легкоатлеткою Людмилою Лисенко, ця історія знову сколихне серця учасників ювілейного п’ятого Дніпровського півмарафону і нагадає: майбутнє неможливе без минулого!

 

 

 

 

На медалях за дистанцію Jaffa Mini Marathon 4.2 km зображено Людмилу Лисенко на п’єдесталі під час нагородження.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На медалях за дистанцію Dnipro Run 10 km зображено останні секунди гонки, коли Людмила Лисенко випереджає суперницю Бренду Джонс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На  медалях за дистанцію Interpipe Dnipro Half Marathon 21.0975 km зображено фінальний кадр змагання, коли Людмила вже усвідомлює, що перемогла.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пам’ятай про минуле, біжи про майбутнє!