• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

28.01.2020

Збираємось на зимову пробіжку!

 

Низька температура повітря, сніг, ожеледиця, короткий світловий день, ймовірність застудитись — це далеко не весь перелік випробовувань, які чекають на бігуна взимку. Але, якщо правильно підготуватись до пробіжки, можна уникнути негативного досвіду й отримати максимальне задоволення від активності на свіжому повітрі. До того ж, продовжуючи біг в холодну пору року, до весни ви наберете чудову фізичну форму та зможете показати крутий рівень на весняних забігах. Тому сьогодні розповідаємо вам, як зібратись на зимову пробіжку.

 

1. Підготуйте взуття.

Взимку важливо, аби взуття забезпечувало зчеплення із землею, зберігало тепло та не пропускало вологу. Якщо асфальт сухий, то підійдуть кросівки для бігу в теплу пору року, взуті на утеплені шкарпетки. Якщо на дорогах сніг — взувайте кросівки с агресивним протектором або трейлові кросівки з абразивною підошвою. Якщо ожеледиця — використовуйте кросівки з шипованою підошвою або протиковзкі шиповані накладки.

 

2. Подбайте про одяг.

Основний принцип екіпірування взимку — багатошаровість, а не просто теплий одяг, тобто слід одягати тайтси + шорти, термобілизну + утеплені тайтси, лонгслів + флісову куртку + вітрівку. Чим холодніше,  тим більше шарів одягу.

 

3. Не забудьте про шапку, шарф і рукавиці. 

Ці аксесуари мають бути виготовлені із синтетичних матеріалів, аби вони не накопичували вологу від поту. Вони захистять від пронизуючого вітру, дощу та снігу.

 

4. Нанесіть на обличчя зволожуючий крем.

Перед тим як вийти на пробіжку, використовуйте бальзам для губ і зволожуючий крем для обличчя, аби шкіра не обвітрилася.

 

5. Візьміть із собою сухі серветки.

Під час бігу на холодному повітрі слизова оболонка може трохи подразнюватись, тому у вас може виникати потреба висякатися. Добре, якщо в цей момент у вас під рукою будуть серветки.

 

6. Користуйтесь сонцезахисними окулярами під час пробіжки сніжного сонячного дня.

Світло, яке відбивається від снігу, коли на нього світить сонце, змушуватиме вас примружуватися й заважатиме бігти в повну силу. 

 

7. Подбайте про те, щоб бути помітним.

У холодну пору року пізно світає й рано темніє, тому вдягаєте одяг і взуття зі світловідбивними і флуоресцентними елементами. Так ви допоможете водіям краще вас бачити та уникнете неприємностей, бігаючи темними вулицями. 

 

8. Беріть із собою телефон та гроші.

Якщо раптом сталася непередбачувана ситуація або ви надто втомились і відбігли далеко від дому, ви зможете попросити про допомогу або викликати таксі.

 

Варто лише спробувати бігати взимку — і більше не захочеться від цього відмовлятись. Свіже повітря бадьорить, серцево-судинна система починає працювати краще, організм загартовується, а ви підтримуєте себе у формі й готуєтесь до нових спортивних звершень. 

Давай готуватись #бігтиразом весняні забіги!