• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

05.11.2020

ТОП-7 маршрутів для пробіжки в Дніпрі

Траса Дніпровського півмарафону вважається найшвидшою, оскільки вона містить мінімальний перепад висот, а тому ідеально підходить для покращення результату та встановлення personal best. Але маршрут півмарафону не єдиний крутий маршрут для пробіжки в Дніпрі. Напередодні ювілейного 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE, який відбудеться 21–22 листопада 2020 року, ми склали ТОП-7 ідеальних маршрутів для пробіжки в Дніпрі, які допоможуть урізноманітнити тренувальний процес.

 

1. Набережна Перемоги + Січеславська набережна (від скверу «Прибрежний» до фонтану «Сфера»)

 

Довжина: 6.2 км в один бік, 12.4 км — коло

Покриття: фігурна плитка + асфальт

Рельєф: рівнина

Рівень складності: легкий

 

У Дніпрі знаходиться найдовша набережна в Європі. Її довжина — 23.4 км, і кращого місця для пробіжки годі й шукати. Мальовничі ландшафти, квітучі газони, фонтани, свіже річкове повітря, а головне — мінімальний перепад висот на кілометр.

Дніпровська набережна поділяється на три частини: Набережну заводську, Січеславьку набережну та Набережну Перемоги. Найбільш мальовничою є центарльна часнина набережної — Січеславська набережна, саме тут берег Дніпра має легкий вигин, завдяки чому з набережної відкривається прекрасний пейзаж, який надихне й зачарує будь-якого бігуна.

Рік тому на Набережній перемоги відкрили новий прекрасний сквер «Прибрежний» зі світломузичними фонтанами та широкими парковими доріжками, тому ми пропонуємо розпочати пробіжку саме з цього скверу, а далі бігти в бік Січеславської набережної.

 

 

На своєму шляху ви пробігатимете унікальний арковий Мерефо-Херсонський міст, Монастирський острів з водоспадом «Порог ревучий», Фестивальний причал з кулею бажань, фонтан «Либідь» та багато інших пам’яток скульптури та архітектури.

2. Парк ім. Т. Шевченка + Монастирський острів (від паркових колон до кінця Монастирського острова)

 

Довжина: 3.5 км в один бік, 7 км — коло

Покриття: паркові стежки + асфальт

Рельєф: спочатку невеликий спуск у парку, потім рівнина

Рівень складності: середній

 

 

Маршрут для тих, кому подобається бігати наодинці та насолоджуватися красою природи. Спочатку для розминки можна пробігти коло в парку, а потім через оглядовий майданчик, звідки відкривається фантастична панорама Січеславської набережної, Дніпра та Лівого берега, потрусити до пішохідного моста на Монастирський острів. По правий бік ви побачите Мерефо-Херсонський міст, по лівий — водоспад «Порог ревучий» та пам’ятник Т. Шевченка. А далі — є можливість усамітнитися та пробігти по парковим доріжкам острова вздовж тополиних алей, насолоджуючись осінніми природними пейзажами.

Ідеальних маршрут, якщо ви сприймаєте біг як активну медитацію і бажаєте побути наодинці зі своїми думками.

 

3. Коса на ж/м Перемога (від шлагбаума до спортивної бази)

 

Довжина: 3.7 км в один біг, 7.4 км — коло

Покриття: бетонка + ґрунтові стежки + пісок

Рельєф: рівнина

Рівень складності: легкий

 

Якщо вода — ваша стихія, і ви отримуєте величезне задоволення, дивлячись на неї, тоді пробіжка по косі на ж/м Перемога — це саме те, що вам потрібно. З обох боків — Дніпро, під ногами — бетонка, а навкруги — ошатні осінні дерева, листя яких має всі відтінки від зеленого до жовто-багряного. Шикарні умови для ранкового бігу підтюпцем.

 

 

 

 

4. Проспект Д. Яворницького + парк ім. Л. Глоби + Алея закоханих + Січеславська набережна (від Танка до монументу Слави, потім по проспекту Д. Яворницького до парку ім. Глоби (коло по парку навколо ставка), далі через Алею закоханих на Січеславську набережну до фонтану «Сфера», а потім по вулиці Ю. Словацького до проспекту Д. Яворницького)

 

Довжина: 7.3 км в один бік, 14.6 км — коло

Покриття: асфальт + фігурна плитка

Рельєф: спочатку затяжний спуск по проспекту Д. Яворницького до площі Героїв Майдану, потім рівнина – якщо бігти коло, то потрібно буде підійматися вгору

Рівень складності: середній

 

 

А ось цей маршрут пролягає центральними вулицями Дніпра, зокрема — головним проспектом міста, проспектом Д. Яворницького, вздовж якого й вибудовувалося місто після заснування. Більшість будівель, розташованих вздовж проспекту, збудовані в другій половині ХІХ — напочатку ХХ століття.

Спочатку ми пропонуємо вам від Танка спуститися трохи вниз до монумента Слави й насолодитися пейзажем міста, потім повернути назад до Танка й спуститися по проспекту вниз, до площі Героїв Майдану. А далі вже по рівнині потрусити до центрального парку ім. Л. Глоби — найстарішого парку міста, заснованого ще в 1807 році. Посередині парку є озеро, пропонуємо оббігти озеро та через Алею закоханих гайнути на Січеславську набережну, добігти по набережній до фонтану «Сфера» та повернути знову на проспект Д. Яворницького.

Цей маршрут ідеально підходить для знайомства з містом.

 

5. Набережна на ж/м Сонячний (по вул. Маршала Малиновського від олядового майданчика у парку «Сагайдак» до міні-оглядового майданчика поблизу Мерефо-Херсонського моста)

 

Довжина: 2.5 км в один бік, 5 км — коло

Покриття: фігурна плитка + асфальт + ґрунтові стежки

Рельєф: рівнина

Рівень складності: середній

 

На Лівому березі міста теж є, де побігати. Для цього підійде, наприклад, набережна на житловому масиві Сонячний, звідки відкривається фантастичний вид на Правий берег і центр міста. Саме звідси можна побачити пейзаж-візитівку Дніпра, який зображують на всіх світлинах — центральну набережну та «башні».

Тут можна бігти по асфальтованій пішохідній доріжці вздовж вулиці Маршала малиновського, а можна спуститися ближче до води та пробігти ґрунтовою стежкою.

 

6. Набережна Заводська (від Молодіжного парку біля Льодової арени до місця відпочинку на ж/м Парус)

 

Довжина: 5.8 км в один біг, 11.6 км — коло

Покриття: фігурна плитка + асфальт

Рельєф: рівнина

Рівень складності: легкий

 

А ось нарешті ми дійшли й до третьої частини набережної, яка прилягає до житлових масивів Червоний Камінь та Покровський (раніше — ж/м Комунар). Останні декілька років тут провели реконструкцію паркової зони навколо кар’єру, розбудували парк «Молодіжний» біля Льодової арени, поставлили у ньому тренажери. Тому можна розім’ятися у парку перед пробіжкою, потрусити по Набережній заводській і повернути назад, до парку на заминку.

Цей маршрут — прекрасна альтернатива для тих, хто живе в цих віддалених від центру районах.

 

7. Парк ім. Ю. Гагаріна + стадіон ДНУ ім. О. Гончара

 

Покриття: асфальт

Рельєф: рівнина + незначні перепади висот

Рівень складності: легкий

 

Парк ім. Ю. Гагаріна невеликий і донедавна був трохи занедбаний, але наразі там оновили покриття доріжок і зробили яскраве освітлення. Можна потрусити трохи по парку та спуститися на стадіон, аби відпрацювати на ньому інтервальні тренування.

 

 

Як бачите, в Дніпрі є, де набігати свої кілометри та готуватися до ювілейного 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE, який відбудеться 21–22 листопада 2020 року.

 

Нагадуємо, що реєстрація на захід складається з двох етапів: ранньої та пізньої. Учасники, які зареєструються під час раннього етапу, отримають стартовий пакет з медаллю ДО забігу, а учасники, які зареєстрауються під час пізнього етапу, — через 21 день ПІСЛЯ забігу.

Ранній етап реєстрації на 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE триває до 23:59 8 листопада. З 9 по 19 листопада триває пізній етап реєстрації.

 

Давай вікривати Дніпро по-новому на #бігтиразом онлайн на 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON 2020 ONLINE!

 

 

фото взяті з таких джерел:

https://planetofhotels.com

https://wikiway.com/

https://34.ua/

https://dp.vgorode.ua/

by Alexander Belenkiy