• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

13.04.2018

Руслан Кравченко: «Біжу, щоб Соня чула!»

 

Руслан Кравченко – професійний спортсмен, гравець регбійного клубу «Дніпро» та просто людина з великим серцем. 20-го травня він братиме участь у третьому Interpipe Dnipro Half Marathon та подолає благодійну дистанцію у якості фандрайзера.

 

Руслан біжить від фонду «Помагаєм», який з 2009 року надає підтримку тяжкохворим дітям. Він реалізує три напрями діяльності. Здоров’я – це надання адресної допомоги важкохворим дітям та матеріальної допомоги медичним установам, розвиток сміхотерапії та арт-терапії в медичних установах. Сім’я – допомога прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу, сприяння влаштуванню в сім’ю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомога випускникам інтернатних закладів, розвиток творчого потенціалу дітей-сиріт. Доступність – сприяння соціалізації людей з інвалідністю, руйнування бар’єрів у спілкуванні для дитини з порушеннями слуху, боротьба за рівні можливості для усіх дітей.

 

Руслан розповів, заради кого він бігтиме півмарафоні, та на що збирає кошти:

– Неподалік від мого будинку знаходиться реабілітаційний центр для дітей зі зниженим слухом. Зустрічаючи їх у транспорті й на вулиці я бачу, як вони спілкуються жестами, й розумію, що їх світ ніби відділений від нашого невидимою стіною. Мені б дуже хотілося, щоб ця стіна зникла.

 

– Ви хочете допомогти якійсь конкретній людині?

– Так. Кілька тижнів тому я особисто познайомився з дівчинкою Сонею. Їй 10 років, і вона дуже погано чує, тому погано говорить. Щоб мінімізувати цю проблему, їй потрібні сучасні якісні слухові апарати. З ними Соня відразу ж на повну почує усі звуки цього світу! Я біжу, щоб Соня Дірявка змогла добре чути й навчилася говорити. Також я біжу за рівні можливості для всіх дітей нашої країни.

 

– Ви самі плануєте зібрати кошти на такий слуховий апарат?

– Від фонду «Помагаєм» нас шестеро марафонців-фандрейзерів і у нас є час до 27 квітня, щоб зібрати для Соні кошти на 1 або, якщо вийде, на 2 слухових апарати. Я б дуже хотів, щоб ця дитина і її мама стали трохи щасливішими!

 

– Ви – спортсмен, регбіст, а у бігових заходах – марафонах та півмарафонах – коли-небудь брали участь?

– Так, брав. Минулого року у мене випала перерва між іграми в першості України з регбі, і я зареєструвався на тріатлон спринт, що проходив у нас в Дніпрі, з метою просто пройти цю дистанцію. Бігти, правда, довелося лише 5 кілометрів, але в сумі з плаванням і велогонкою це виявилося не так вже й легко.

Через тиждень після тріатлону я зареєструватися на ATB Marathon вибравши половину дистанції, але, на жаль, за тиждень до старту в одній із ігор отримав травму, і тижнева підготовка не вдалася. Довелося бігти травмованим і не повністю підготовленим. Розраховував подолати 21 км за дві години, а вийшло навіть швидше – вклався в 1 годину 35 хвилин. Та все одно, враховуючи свій досвід і відчуття, не рекомендую бігти такі довгі дистанції без підготовки.

 

– Це ваша перша благодійна акція, чи раніше ви вже були задіяні в соціальних проектах?

– Так, перша, до цього я в подібних проектах участі не брав. Тренер нашої команди Антон Панфілов запропонував мені взяти участь у 3rd Interpipe Dnipro Half Marathon у якості фандрайзера, і я одразу погодився. З нашої команди бігтиму я один.

 

– Як готуєтеся до участі в забігу? Чи вдається поєднувати регбійні тренування з біговими?

– Наразі я ще не почав цілеспрямовано готуватися до півмарафону, оскільки мені вистачає профільних тренувань з регбі – і так доводитися багато бігати з одного кінця поля на інший. Плюс на тренування я добираюся на велосипеді: це 22 км в обидва боки, що позитивним чином позначається на всьому моєму фізичному стані.

 

– Що б хотіли сказати людям, які роблять благодійні внески?

– Всім, хто готовий допомогти, – величезне спасибі! Робити добро – легко. Усіх прошу допомогти мені здійснити важливий задум, зібрати кошти та допомогти Соні. Все що потрібно для цього зробити – перейти за посиланням та внести будь-яку посильну суму.