• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

25.07.2018

Представник AIMS провів заміри маршруту INTERPIPE Dnipro Half Marathon

 

Бігові заходи, які організовує компанія Run Ukraine – з кожним роком розвиваються. Марафони та півмарафони, які щорічно проходять у великих містах України, стають масштабнішими.

 

На новий рівень наступного року має вийти і INTERPIPE Dnipro Half Marathon, який має усі підстави набути міжнародного статусу. Офіційно затвердити цей факт до Дніпра на вихідних приїздили представники Міжнародної атлетичної федерації (AIMS). Вони вимірювали та тестували трасу у 21 кілометр, долаючи її  за допомогою велосипеду. Дистанція була виміряна буквально до міліметра, тож, якщо під час забігу учасники встановлять рекорд, він буде офіційно визнаний та зафіксований.

 

Маршрут складає два кола із традиційним стартом на площі Героїв Майдану. Щоб точно виміряти траекторію, представник комісії через кожні п’ять кілометрів мав поставити позначки, які дозволили максимально детально визначити мінімальну відстань півмарафону.

 

“Було завдання усе виміряти. Отримати повністю всі точки старту, фінішу та розворотів, і на підставі цих вимірів наступного року провести INTERPIPE Dnipro Half Marathon на міжнародному рівні та з відповідною документацією на дистанцію,пояснив деталі організаційний директор компанії Run Ukraine Іван Третьяков.

 

На основі замірів було створено паспорт траси, у якому детально вказано, де саме, на якій відстані встановлено відмітки та до чого вони відносяться.

Подолання відстані півмарафону показало, що заміри кількарічної давнини зовсім трохи відрізняються від данних, отриманих AIMS, а сама різниця складає усього 10-15 метрів та, у цілому, відповідає нормі.

 

“Це залежить від погоди. Буває, що сонце чи дощ – і з’являється невеличка різниця. За правилами нашої асоціації це нормально”запевнив представник Міжнародної атлетичної організації Тадеуш Дзеконський.

 

Результати замірів будуть відправлені до міжнародної асоціації марафонів та забігів на дистанції. Якщо INTERPIPE Dnipro Half Marathon пройде перевірку, його включать до сертрифікованих змагань, і з наступного року взяти участь у ньому зможуть усі бігуни світу.

 

Довідка:

INTERPIPE Dnipro Half Marathon – дніпровський півмарфон, що вже став традицією міста та його мешканців. Цього року захід пройшов вже втретє та зібрав майже 3 тисячі учасників на всіх дистанціях під оплески 8 тисяч глядачів.

Традиційно INTERPIPE Dnipro Half Marathon відбувається за підтримки Дніпровської міської ради, Федерації легкої атлетики Дніпра та безпосередньо її президента – Марини Філатової.

AIMS – асоціація міжнародних марафонів і бігів.

Титульний спонсор – INTERPIPE.

Організатор – Run Ukraine.

Співорганізатор – біговий клуб Start Dnipro.

 

Офіційний сайт події http://interpipe.dniprohalfmarathon.org/