• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

03.04.2019

Катерина Задорожна, HR-маркетолог “SoftServe”: “Наші хлопці беруть участь у забігах в Україні та інших країнах”

 

Напередодні 4-го Interpipe Dnipro Half Marathon 2019, який пройде 26 травня у Дніпрі, ми поговорили з Катериною Задорожною, HR-маркетологом компанії “SoftServe”. Її команда щорічно бере участь в Interpipe Dnipro Half Marathon, підтримує і розвиває спортивну і бігову культуру в компанії. Також Катерина розповіла нам про те, яке місце в корпоративному житті займає біг, як мотивують спортсменів і які плани на найближчі забіги.

 

– Катерино, розкажіть, як у вашій компанії розвивається корпоративна культура і яке місце в ній займає спорт і біг зокрема?

– Корпоративна культура в нашій компанії досить різноманітна, тому конкретного формулювання до її опису у нас немає. Якщо говорити про дрес коді, то у нас з цим повна свобода, в рамках пристойності, звісно. При цьому ми максимально відкриті до нових ініціатив наших співробітників. Наприклад, у нас є неписані правила – щопонеділка пригощати співробітників солодощами та печивом або в один з днів пригощати співробітників фруктами. Такі ініціативи у нас проходять на регулярній основі, тому всі співробітники давно звикли до смачних днів. Додатково ми намагаємося вносити різноманітність в життя колег внутрішніми заходами розважального, освітнього чи спортивного характеру. Наприклад, майстер-клас з малювання, в’язання або винної культури. Спорт же є невід’ємною частиною нашого життя, тому ми максимально підтримуємо і організовуємо корпоративні заїзди на велосипедах або забіги. Саме до таких ініціатив долучається максимальна кількість людей. Для нас як організаторів, це дуже приємно, а для колег цікаво і корисно. Багатьом важливо, щоб компанія підтримувала даний вектор і допомагала їм рости і розвиватися.

 

– Як ви знаходите небайдужих до бігу і спорту людей у вашій компанії?

– На щастя, у нас з цим проблем немає. У нашій компанії є внутрішня соціальна мережа, де ми розміщуємо новини про життя компанії і заплановані активності. Саме таким чином ми збираємо всіх зацікавлених людей до участі у спортивних заходах і не тільки. Ми озвучуємо дату і місце збору, а в день проведення активностей чекаємо всіх бажаючих на місці. Наприклад, якщо це заїзд на велосипедах, ми додатково допомагаємо з орендою, оскільки не у кожного є особистий велосипед.

 

– Розкажіть, як мотивуєте співробітників і як популяризували спорт у компанії?

– У нашій компанії з мотивацією все відмінно, враховуючи, що в Дніпрі нас тільки 800 чоловік. Наприклад, до велозаїзду підключається від 50 осіб без додаткової мотивації. Якщо говорити про біг, у нас багато колег, які бігають регулярно, а ще більше тих, хто просто виходить на ранкові пробіжки. Зібрати цих людей на забіг не складає труднощів. Всі вони відкриті і активні, а подібні ініціативи сприймають як черговий тімбілдинг. Спорт і біг дуже допомагають і розвивають почуття згуртованості у наших хлопців. Вони своїм прикладом мотивують інших, що компанія дуже цінує.

 

– Якщо ж говорити про тих, хто ще не почав бігати або не впевнений у своїх силах. Як їх мотивуєте? Проводите для них тренування?

– Є люди, які бояться і не хочуть з певних причин бігати, але є й ті, хто боїться, але готовий спробувати свої сили. Насамперед вони приходять до нас і починають розпитувати про нашу участь у забігах, як проходить підготовка і що для цього потрібно. Ми із задоволенням ділимося досвідом і розповідаємо про наші результати. Пропонуємо для початку зареєструватися на невелику дистанцію і спробувати свої сили. До такого формату підключаються ті, хто раніше не бігав, але їм цікаво і готові до нових викликів.

 

– Офіси вашої компанії знаходяться в різних містах і країнах. Проводите спортивні заходи, які об’єднують всіх співробітників?

– Так, ми підтримуємо подібні ініціативи. Наприклад, минулого року у нас в Україні був досвід проведення Олімпійських ігор в рамках компанії. Це були змагання з кількох видів спорту, наприклад, футбол, волейбол, бадмінтон та ін. Спочатку команди проводили свої міні турніри у себе на локаціях, а вже у Львові переможці боролися за головний приз.

 

– Забігам на які дистанції надають перевагу ваші співробітники?

– Ми завжди даємо співробітникам право вибору дистанції. У нас багато хлопців, які професійно займаються бігом і беруть участь на марафонських і півмарафонських дистанціях. Для них забіги на 2 км і 5 км менш цікаві, ніж поліпшення власних рекордів. Але є частина команди, яка бігає виключно на невеликі дистанції для підтримки командного духу і задоволення.

 

– Скільки років команда від вашої компанії бере участь у забігах? Були випадки, коли учасники їздили на забіги в інші міста України?

– Наші команди мінімум 5 років беруть участь у різних змаганнях. Повноцінні команди не їздили, але окремі учасники регулярно беруть участь у забігах і не тільки в Україні. Наприклад, минулого року наші колеги їздили в Київ, Львів та Одесу.

 

– Пам’ятаєте цікаві або кумедні випадки на забігах?

– Все почалося з того, що в минулого року в Дніпрі проходив office-challenge. Тоді спільно з компанією Інтерпайп вирішили вибрати з компанії людину, яка раніше спортом не займалася. Про неї планували знімати сюжети, влаштовувати тренування за 3 місяці до старту забігу і тд. В рамках проекту ми загітували брати участь у весняному забігу одну з наших колег, яка до цього ніколи раніше не бігала, але їй було цікаво. Тоді вона пробігла, але на досягнутому не зупинилася. Зараз вона продовжує бігати, бере участь у всіх можливих активностях і мотивує інших на заняття бігом.

 

– Як ви вважаєте, участь у напівмарафоні допомагає в розвитку бренду компанії?

– Безумовно. В першу чергу допомагає в розвитку HR-бренду. Для багатьох людей важливо бачити, що компанія приділяє увагу розвитку спорту і здоров’я своїх співробітників. Для нових людей в компанії важливо мати однодумців, саме спілкування з ними допомагає швидше акліматизуватися і влитися в колектив.

 

– Ваша команди або її учасники вже домоглися своїх рекордів? Якими вони були?

– Про всі рекорди згадати важко, але один випадок мені запам’ятався. У минулому році на останньому і основному тренуванні перед Interpipe Dnipro Half Marathon наша колега посіла друге місце на дистанції 10 км серед дівчат і отримала сертифікат на безкоштовну участь у забігу. Ми були дуже раді її результатами.

 

– Чи займаєтесь ви спортом? Як давно біг з’явився у вашому житті?

– Я завжди займалася спортом, а останні 10 років захоплююся різними видами фітнесу. До певного моменту біг не входив до моїх пріоритетних видів спорту, максимум це був біг на доріжці. Але після того як я прийшла в команду і перший раз організовувала забіг, мені і самій стало цікаво взяти участь. Я розуміла, що моя фізична форма дозволяє пробігти певну дистанцію, і тоді пробігла 5 км і мені сподобалося. Цьогоріч точно планую бігти на Interpipe Dnipro Half Marathon і покращувати власний результат.

Нагадаємо, що 26 травня Дніпро вже вчетверте прийматиме Interpipe Dnipro Half Marathon 2019. Постійні учасники та новачки вкотре перевірять свою витривалість, силу, пробіжать знайомими місцями і зустрінуться зі старими друзями. Цього року спортсменів чекають давно знайомі дистанції на 21 км і 10 км, і нова міні-марафонська дистанція на 4,2 км.

Друзі, до зустрічі у Дніпрі!