• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

24.04.2019

Катерина Синах, директор з маркетингу та PR “AMC Bridge”: “Нас на фініші зустрічають шампанським і хлопавками”

 

Перед стартом 4-го Interpipe Dnipro Half Marathon 2019, який пройде 26 травня у Дніпрі, ми поговорили про біг з Катериною Синах, директором з маркетингу і PR компанії “AMC Bridge”. Завдяки зусиллям Катерини і її колег, бігуни “AMC Bridge” щорічно беруть участь в Interpipe Dnipro Half Marathon, розширюють команду і мотивують на інші змагання. Також нам розповіли про те, з чого почалося захоплення бігом, як розвивається спортивне життя компанії, проходить підготовка і чи готові зібрати ще одну команду заради однієї людини.

 

– Розкажіть, як розвивається ваша корпоративна культура і яке в ній місце займає біг?

– Ми компанія IT сектора, і це має свої особливості як у веденні бізнесу, так і в наших зобов’язаннях перед співробітниками. Більшість наших колег молоді та активні люди, ми максимально намагаємося забезпечити відповідні умови праці та соціальні потреби. Наприклад, турбота про здоровий спосіб життя, культурний розвиток та інші напрямки. Ми максимально підтримуємо подібні ініціативи. Також плануємо створювати майданчики, які допоможуть всім разом розвиватися не тільки культурно, але і в спортивному напрямку. До того ж, зараз біг в Україні та Дніпрі зокрема знаходиться на досить високому рівні. Він успішно поєднує в собі як культуру, так і основи здорового способу життя. Тому ми намагаємося підтримувати такі ініціативи і активно беремо в них участь.

 

– Як у вашій компанії починали бігати і з чого все почалося?

– Спочатку це не було завданням компанії. Все вийшло цілком природно, можливо, навіть випадково. Думаю, що все набуло позитивного розвитку, оскільки був ще певний запит з боку суспільства, завдяки якому все і сталося. Почалося з мене особисто, коли мені довелося пробігти 5 км за компанію з хлопцями. Будучи у відрядженні, вирішила підтримати колег своєю участю, коли вони готувалися до півмарафонської дистанції. Пробігши перші кілометри, я зрозуміла, що це чудове захоплення і варто його перенести в компанію. Три роки тому вперше проходив Interpipe Dnipro Half Marathon, і тоді ми вирішили, що, можливо, варто і нам спробувати свої сили. Команда у нас була нечисленною, всього чотири людини, які дуже швидко відгукнулися на пропозицію. Тоді ми пробігли 21км на чотирьох, але відчуття і ейфорія продовжували затягувати. Після цього ми почали регулярно проводити тренування, і команда почала розширюватися. Все відбувалося само собою, не як робоча задача, яка потребує вирішення. Після того як в компанії побачили зростання нашої ініціативи, почали всебічно підтримувати, і на подібні заходи у нас завжди “зелене” світло.

 

– Скільки у вашій команді учасників за два роки існування? Швидкими темпами розвиваєтеся?

– Минулого року на Interpipe Dnipro Half Marathon нас бігло понад 20 осіб, де кожен працював над власними рекордами на своїх дистанціях. Цього року поки не всі бажаючі зареєструвалися, але думаю, що учасників буде ще більше.

 

– Ваша команда бере участь тільки в локальних забігах чи ви організовуєте виїзди в інші міста?

– Якщо говорити про групові забіги, то ми брали участь поки тільки в Дніпрі і Запоріжжі. Деякі хлопці, які регулярно займаються бігом, їздять і представляють компанію в інших містах, наприклад, Києві та Одесі. Цього року плануємо бігти ще і в Києві. Участь в забігах допомагає нам об’єднувати колег з інших офісів, наприклад, зі Львова. Цього року також вирішили підтримати нових колег і з ними взяти участь у Lviv Half Marathon.

 

– Як у вас проходить підготовка до забігів? Ви займаєтеся у біговому клубі чи індивідуально?

– У нас все відбувається по-різному. Особисто мені складно змусити себе виходити на тренування в погану погоду, а коли ти в команді, вже не можеш підвести хлопців і тренуєшся в будь-яку погоду. Спочатку у нас було бажання тренуватися цілий рік, тому у нас були різні майданчики, зали та умови тренувань. Оскільки більшу частину свого життя ми проводимо на роботі, нам хотілося займатися на природі, щоб максимально відпочити від офісних буднів. Але коли обставини або погода не дозволяли тренуватися на вулиці, ми переходили в наш корпоративний спортзал. Не завжди вистачає місць на доріжках, і ми придумуємо комплексні програми з розтяжкою, качанням преса і т.д. Коли ж готуємося до серйозних забігів, намагаємося тренуватися за програмами з тренером, контролювати, підтримувати та мотивувати один одного. Хочу зазначити, що в процесі підготовки дуже важлива бігова ком’юніті, адже ти можеш поділитися знаннями і навчитися у інших хлопців. Також намагаємося проводити тренування по типу майбутніх забігів.

 

– Ваша команда брала участь у багатьох забігах, розкажіть, який був найбільш пам’ятним і чи пам’ятаєте рекорди?

– Для мене як людини, яка виплекала цю ідею, рекорди не мають значення. Для мене важливо те, що нас (бігунів) стає з кожним роком все більше. Якщо говорити про емоції, то обидва Interpipe Dnipro Half Marathon проходили під зливою. Звісно, підтримки було менше, але нас на фініші під парасольками чекали з шампанським і хлопавками.

 

– Були цікаві або казусні випадки на забігах?

– Бували випадки, коли всі команди на забіги сформовані, і з’являється ще одна людина, яка соромилася і не могла наважитися до останнього моменту. Тоді ми дружно шукаємо ще трьох людей, щоб команда була сформована на свою дистанцію. Вважаю, що тимчасові рекорди не важливі, більше задоволення отримуєш, коли перетинаєш лінію фінішу і розумієш, що ти переміг самого себе.

 

– Якими видами спорту ви захоплюєтеся? Що для вас біг? Пам’ятаєте свої досягнення і які найближчі цілі?

– Свого часу я займалася багатьма видами спорту від плавання до акробатики, але завдяки своїй непосидючості часто кидала і бралася за інше захоплення. Можу сказати точно, що бігом займаюся найбільше, і це все заслуга моєї команди. Без них цих результатів не могло бути. Великих рекордів поки особливих не було, але я працюю в цьому напрямку. Якщо ж говорити про досягнення, то я починала з 5 км, потім була естафета по 10 км і напівмарафон. Цього року поки з дистанцією не визначилася, буду дивитися на активність колег, може, комусь потрібна буде компанія. Але до кінця року хочу пробігти два напівмарафони в Україні і в планах марафон в іншій країні. Біг для мене – це величезна можливість розрядки, релаксу, спосіб експрес відпочинку та очищення думок, для якого я завжди знаходжу 40 хвилин часу.

 

Нагадаємо, що 26 травня в Дніпрі пройде четвертий Interpipe Dnipro Half Marathon, де учасники вкотре перевірять свою витривалість, насолодяться міськими пейзажами і зустрінуться з однодумцями. Також спортсмени з різним рівнем підготовки спробують свої сили на дистанціях 21 км, 10 км і міні марафон 4,2 км.

До зустрічі на старті!