• Генеральний спортивний партнер
  • Партнер дистанції 10 км
  • Офіційний водний партнер
  • Титульний партнер

Новини

08.02.2022

Бігова Ліга Українських Мейджорів 2022 увійшла до календаря World Athletics Label Calendar

Усі п’ять заходів Бігової Ліги Українських Мейджорів 2022 від Run Ukraine отримали престижний лейбл міжнародної асоціації World Athletics та увійшли до офіційного календаря міжнародних змагань World Athletics Label Calendar.

Присвоєння лейблу свідчить про визнання заходів Run Ukraine на міжнародній арені, та є важливою відзнакою для українського спорту та зокрема розвитку бігового руху в Україні.

Календар Бігової Ліги Українських Мейджорів 2022:

World Athletics змінила правила отримання лейблу, тому всі п’ять заходів Бігової Ліги змогли отримати цей статус.

 

“Ми щиро дякуємо World Athletic за довіру, за можливість бути частиною глобальної легкоатлетичної спільноти, і зробити це не за 5 років, як планувалося, а пройти цей шлях значно швидше.

Для нас це важливий етап вектору розвитку для подій, сьогодні Україна представлена не лише містом Києвом, а також подіями у Дніпрі, Львові, Одесі — нам є, що показати світу. Цей крок відповідає нашій глобальній стратегії: створювати найкращі події у східній частині Європи та зробити Україну активним гравцем на міжнародній арені в серії легкоатлетичних шосейних пробігів. Це наш вклад і шлях в спортивну євроінтеграцію, створення цінностей для суспільства, які базуються на здоровому активному способі життя”, — прокоментував генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

Календар Label Road Race на 2022 рік включає біля 200 стартів в більш ніж 40 країнах світу, серед яких і Україна. 

Нагадаємо, що у 2018-2019 роках Київський півмарафон від Run Ukraine два роки мав статус Bronze Label, а у 2019 році було виконано усі вимоги та отримано Silver Label.

 

“Усьому світові довелося підлаштовуватись під нові реалії і навіть World Athletics пом’якшила свої вимоги для отримання Лейбла. Це дозволило нам отримати Лейбл на 2022 рік для всієї Бігової Ліги, а надалі ми тільки підвищуватимемо планку. Адже ми, насамперед, зацікавлені в якості організації забігів. 

Ми маємо багато роботи, адже попереду призначення та прийом міжнародних спостерігачів, організація процедури допінг-контролю та ще величезна кількість різних вимог, які ми зобов’язані виконати. Кожна людина, причетна до забігу, відіграє величезну роль: будь то учасник, організатор або спонсор, медична служба, охорона або волонтер, чоловіки або жінки, старі і молоді, елітні бігуни та аматори, у легкій атлетиці є місце для всіх. І ми всі будемо розвивати спорт, працюючи разом”, — розказала спортивна директорка Run Ukraine Ірина Ліщинська.

 

Довідка:

World Athletics — міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, всесвітня керівна організація аматорського спорту.

Run Ukraine — організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів.

Місія Run Ukraine — організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати і мотивувати людей займатися бігом.